Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

V CR si lze objednat ledacos. Nejen stihani, ale i nestihani. A dokonce i predcasne propusteni nebo dovolenou z vezeni. Staci mit jen ty spravne zname. Tak je tomu uz od konce valky. :-P

0 0
možnosti
VH

Matete pojmy. Vím, nemůžete za to, papouškujete lži Babiše, Benešové, Zemana a ostatních papalášů.

Na základě trestního oznámení nezačíná trestní stíhání. Takže žádná objednávka trestního stíhání!!! Na základě "udání" je zahájeno trestní řízení (n e `s t í h á n í) ve věci (ne osoby!!) na úrovni prověřování. To není stíhání!!

Trestní stíhání zahájí vyšetřovatel, až když usoudí, že indícíe nasvědčují tomu, že se trestný čin stal a zejména má důvodné podezření, že jej spáchala konkrétní osoba. Vše na základě vlastních zjištění. Tedy nikoliv na objednávku.

Závěr: Hodit kamenem může kdokoliv vymyšleným trestním oznámením. Kdekoliv v civilizovaném světě (a tím spíše v tom světe ostatním). Ovšem trestní stíhání objednat nelze. (Jedině trestným činem přimět vyšetřovatele k falšování důkazů.)

Závěr: Lze podat anonymní udání (v čemž není ČR mezi demokratickými státy výjimečná). To však v žádném případě neznamená automaticky trestní stíhání!!! (Víte, kolik by bylo stíhaných, kdyby stačilo udání???).

Doporučení: Přestaňte konečně věřit tvrzením notorických lhářů.

3 0
možnosti
JR

J51a38n 10R32á32ž

22. 5. 2019 13:43

Na známého podali konkurenti trestní oznámení ze zcela vymyšlených důvodů. Laxní policie (vyšetřovatelka byla zcela "mimo mísu) a st. zástupce, který se spisem ani neseznámil, nechali dojít případ až k soudu. Tam st. zástupce po vyslechnutí svědků a seznámením se s listinnými důkazy(!!) (paradoxně tam žádné , co už nebyly ve spise policie, nebyly) sám navrhnul zproštění!!!

To martyrium však trvalo přes dva roky a vyřadilo to jeho firmu např. z možností ucházet se o státní zakázku a mnozí potenciální klienti měli strach uzavřít s jeho firmou smlouvu, dokud se vše nevyřeší. Takže "objednat si trestní stíhání" se záměrem, vyřadit konkurenční firmu na dostatečně dlouhou dobu,aby na trhu nezacláněla a dostat ji do ekonomických potíží trestním stíháním vlastníka, je zcela jednoduché.

A to se nejedná jen podnikatelů!!

3 0
možnosti
Foto

Pane Ráž. Policie nemůže laxně postupovat. Má podle trestního řádu stanovenou lhůtu. Když ji nedodrží musí požádat státního zástupce o prodloužení lhůty a uvést důvody. Státní zástupce si vyžádá vyšetřovací spis a provede jeho kontrolu, zde jsou zde odůvodněné důvody o prodloužení a zde se vyšetřovatel neflákal. Státní zástupcem je spisem seznámen od samého začátku., Dostane ze zákona sdělení o zahájení prověřování a usnesení o zahájení trestního stíhání. Spis kontroluje a s vyšetřovatelem konzultuje. Policista, když ukončí vyšetřování seznámení se spisem obviněného a ten má možnost žádat doplnění spisu. Pokud to policista odmítne, státní zástupce může žádat policistu, aby požadovné úkony provedl . Státní zástupce spis postoupení soudu a ten se spisem seznámí a rozhodne, zda jsou důvody, pro zahájení soudního procesu.

2 1
možnosti
MB

Otočme to! Děje se něco nekalého a Vy jste toho svědkem. Co s tím? Mlčet, oznámit to, nebo se toho i zúčasnit s profitem? A. Babiš, je 365 dnů v roce - 24 hod denně ve střetu zájmů! Svěřenecký fond nic neřeší - (Asi jako spoření, vkládám si tam a v odloženém čase si to pak vyzvednu). On Piráty nazývá jako Bonzáky v EU = Dobrý výraz od člověka Bureše! Kdo poukáže na jeho podezřelosti = Rozpoutává kampaň ! Dluhopisy MF odloží, není co řešit - FÚ přizvukuje. PČR předá Státnímu zástupci spis - Den poté Kněžínek odchází. Lidí odchází povícero ... Brusel Dotace zastavil - ČR je vyplácí dále.V Rakousku jsou mimořádné volby - Zde se neodstupuje Nikdy! Nečasův případ - přepad budovy Vlády, není dodnes vysvětlen - Nic se neděje! Pokud si lze Stíhání OBjednat - Pak si zřejmě lze i Spravedlnost koupit! Už jsme u Banánů !? Je toto toto normální ? ANO, zcela určitě, jak máte v nadpise ... :-)

5 0
možnosti
JR

J36a76n 39R79á89ž

22. 5. 2019 13:51

Souhlasím s naprostou většinou toho, co píšete, ale neodpustím si poznámku, že jak Piráti špiní Českou republiku v zahraničí, s politickou etikou nemá nic společného. Považuji Piráty za špínu na české politické scéně a neomlouvá je ani jejich nulová politická, ani lidská zkušenost. A to jsem jim fandil a Bartoše za jeho názory respektoval.

3 3
možnosti
Foto

J50o58s91e82f 81B47á54r43t63a

22. 5. 2019 13:15

Chovanec s Nevtípilem by mohli vyprávět.

1 0
možnosti
VF

V každé době, v každém režimu probíhají mocenské a zájmové řežby soupeřících klanů, gangů a jiných souručenstev. Falešných udání a zmanipulovaných justičních procesů je plná historie. Alfred Dreyfus byl v roce 1894 na základě zfalšovaných důkazů obviněný vojenským soudem ze špionáže. Ve rvačkách politických protivníků ve vysokých patrech se vždy použijí všechny způsoby chyť jak můžeš, zapojí všechny nátlakové metody a možnosti veřejné mediální dehonestace. Na takových masakrech se pase mračno justičních, státně úřednických a mediálních parazitů. Lid se baví a emocionálně vybíjí. Dnes jsou v módě blogy a nenávistné příspěvky.

3 0
možnosti
TH

T57e37r46e36z56a 30H45o38l84á

22. 5. 2019 13:06

Mám dojem, že si pletete dvě naprosto zásadní věci - a to VYŠETŘOVÁNÍ a STÍHÁNÍ. Že je někdo vyšetřovaný (třeba na základě anonymního udání) zdaleka neznamená, že bude automaticky stíhán.

8 0
možnosti
Foto

Trestní stíhání si může objednat i Ivo Hnilica i Jakub Roth a stejně i já. Stačí zajít na Policii ČR a podat trestní oznámení. Ale bacha na starého zacha. Nesmím nikoho úmyslně obvinit z trestného činu, jinak se vystavím trestnímu stíhání.RvRvRv

0 1
možnosti
RC

Bez dukazu asi tezko, ze?

0 0
možnosti
Foto

J63a58k28u33b 25R10o64t45h

22. 5. 2019 12:43

Udání stačilo k zahájení trestního stíhání jen v režimu, který adorujete a který jste tu mnohokrát zoufale hájil - v režimu komunistické nadvlády.Dokonce ani gestapo za Protektorátu nejednalo v případě anonymního udání tak, jak jednala StB a potažmo celý SNB. :-/

6 0
možnosti
RC

Naprosto nesmyslne kecy. Udanim jeste trestni stihani nezacina. Na to, aby mohlo zacit, je potreba nejake dukazy.

6 0
možnosti
PB

P21e37t19r 55B40u49r55i57a53n

22. 5. 2019 12:49

Ano pravda. Udání není trestní stíhání. Sám oznamovatel trestní stíhání nezačíná, to až vyšetřovatel.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS