Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

To samozřejmě každý. Jen musí být zvolen. Ta šance je otevřena každému, po čtyřicátém roku.

0 0
možnosti
Foto

Určitě je to skvělý post. Docházka dobrovolná nebo žádná (senátor Čuba), zodpovědnost taktéž žádná, plat vynikající, sociální postavení skvělé, předpoklady pro výkon funkce se nevyžadují. Šel bych to dělat hned.

1 0
možnosti
DB

Tak si myslím, že dosáhne li člověk věku čtyřiceti let a prezentuje se třeba jako nezávislý kandidát, lépe je ale mít podporu nějaké strany

Zdroj: https://ivohnilica.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=648341

tuto větu vnímám jako problém.........většina herců o politice nic neví, jen jsou tzv.rádobyautoritami, protože je lid zná z TV a z jiných médií. A vy vlastně říkáte, že člověk je moudrý tím, že za sebou má stranu. tedy dav lidí. Je mi líto, já se domnívám, že člověk může být i chytrý a i moudrý aniž by za sebou měl dav..............

Problém je totiž v našich lidech, kteří nejsou schopni poznat, jestli je člověk moudrý a chytrý a tak posuzují jen podle jiných nedůležitých projevech člověka........viz debata paní Coolidge v Barrandovské TV.a krom toho i podle toho v jaké je partaji a s kým se kamarádí...........je to pro mne velmi smutné............

a smutná je pro mne i tato vaše věta......

I skutečnost, že vy nepochopíte funkci senátu neznamená, že je senát špatný, možná není tak dobré vaše chápání.........proč má tolik jiných států druhou komoru parlamentu? ať má jakýkoliv jiný název.............UK a Němci to mají. A proč? když je to tak špatně..tedy podle vás? Jsou Britové a Němci podle vás v tomto ohledu naprostí pitomci? nebo jak to vlastně myslíte?

1 0
možnosti
JS

Samozřejmě je to trafika, jak tu mnozí napsali. Ale určitá pojišťovna to je. Kdo neví proč, ať si to nahledá. A v tom čurbesu to zase nestojí tak moc. Jednou možná budeme rádi, že jsme senát nerušili. Dvě komory jsou vzdycky lepší, než jedna. Berte to tak, že nikdo nechce aby mu praskla doma voda. A když už, tak ať mu aspoň někdo škodu napravit pomůže.

1 2
možnosti
BM

A co takhle ještě zřídit třetí komoru, to by bylo jistě lepší než dvě.

1 0
možnosti
SB

Která větší strana si dá do volebního programu zrušení Senátu ČR - tu budu volit. Je to jako s ostatní státní správou. Založit není problém, ale zrušit je skoro nemožné. Proč si nevezmeme příklad ze zemí, kde Senát nemají ?

4 0
možnosti
JL

Proc neuvazujete a nesnazite ziskat vedomosti u statu, kde Senat je ustanoven. U nekterych je jiz pres 200 let.

Senat ma byt kontrolou Snemovny. Nove zakony schvalovat 2/3 clenu Senatu a upravy zakonu 1/2 Senatu. iSenat by mel projednavat a schvalovat vsechna navrzena jmena pro dosazeni ministru, soudcu a vladnich cinitelu do funkci spravy statu a do funkci v podnicich se statni ucasti, stejne jak dnes cini pri schvalovani soudcu do Ustavniho soudu. Mel by byt strazcem rozpoctu, atd !!

0 0
možnosti
JSS

I my chceme - mají tam teplo - stačí jen sedět - můžete i odejít kdy chcete - jít na ruma, pošpásovat v kamrdlíku -co jim schází za 80 papírů a 40 tis. náhrad tomu obyčejnýmu.... zkrátka zlatý důl - za nic odpovědnost a jen poplácávání po zádech - líbačky k tomu !

Tak to přece chceme my obyčejní - potřebujeme naše bohy.....

4 0
možnosti
AR

Proti senátu jsou hlavně soudruzi, protože považují za úspěch, když ze 27 volebních obvodů uspějí zvolením svého kandidáta aspoň v jednom!!!!

0 4
možnosti
RP

Je to dobrý pašalík. Pokud se tam člověk dostane, nemusí prakticky nic dělat a vysoký plat má přitom zaručen.

5 0
možnosti
PK

Je více zemí, které Senát nemají. A fungují.

6 0
možnosti
FS

Senátor za Zlínsko - František Čuba - by jednoznačně odpověděl : je to skvělý, skvěle placen post - za nic nedělání.

7 0
možnosti
OK

O31t42a 48K22i48n31c

8. 2. 2018 19:15

A co vám brání v tom, abyste do senátu kandidoval i vy? Třeba byste uspěl, i když ode mne byste určitě hlas nedostal.

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS