Diskuse

Odposlechy - bulvár vstoupil do soudních síní?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyby blbost nadnášela, ............ ... jak holub.

1 0
možnosti
IH

Nezpochybňuji kauzu Rath, pouze si všímám, že jakmile se někde vynoří "případ" nemusí jít jenom o korupci, ale třeba "pirátství" na silnicích ihned následují plošné sankce třeba pro řidiče jako celek. Odposlechy můžou sloužit též jako plošný nástroj sledování politického chování jednotlivce apod.. Asi takto krůček po krůčku se " k normálnímu" člověku plíží různá omezení, která vznikla na základě problematických jednání jednotlivců. Takže nové a nové zákony že by to měla být cesta svobodné společnosti tak to si nemyslím. Chce to více optimizmu ne zákazů, příkazů a doporučených norem chování.

1 0
možnosti
Foto

No, myslím, že největší PR si dělal pak exhejtman sám. Víte, každý jiný člověk -myslím tedy Vy nebo já - by při podobném činu tak nějak upozadil své ego a snažil se nalézt pro sebe polehčující okolnosti.

To, jak se dr Rath hájil a doposud hájí - tedy dělá se sebe oběť politického procesu, mučedníka za jiné apod. - může i u nestranných soudců vyvolat jisté hnutí, které může mít konečný výsledek ve ve vyšší hladině zákonné sazby. Osobně bych se jim nedivil.

Bulvár svým přístupem k procesu udělal pan Rath sám, nikoli soudcové.

9 0
možnosti
Foto

Pokud soudci se nechají ovlivnit tím, co Rath o jejich souzení říká, tak nelze mluvit o jejich nestrannosti, nezávislosti a objektivitě. Emoce by v žádném případě neměly ovlivnit jejich úsudek.

0 0
možnosti
MB

Nepochybně bude rozdíl mezi - Já jsem slyšel, že on slyšel ... a následnými odposlechy s celou schvalovací procedurou. Obecně by se i dalo říci, že krást je možno - hlavně pak tiše ! D.Rath je fenomen, nepochybně inteligentní člověk, lékař. Já bych chápal, kdyby šel noční Prahou a měl krabici vína od vyšetřeného, vděčného pacoše. Klasika i k ocenění ... Eskamoter, který od pacienta nejde, během chůze promění kapalinu v miliony Kč, je pro mne darebák !. :-)

5 0
možnosti
Foto

Otázka jenom zní, kdo byl tím eskamotérem.

0 3
možnosti
Foto

Ty pochybnosti jsou dány tím, že odposlechy stejně tak jako výslechy vazebně stíhaných nejsou nejdůvěryhodnějším zdrojem informací.

Kdo je odposloucháván, tak podvědomě o tom ví, že je odposloucháván, začne hrát divadlo, aby se zase podvědomě zavděčit odposlouchávajícímu, od něhož očekává potlesk. Takže začne páchat rétoricky zločiny, které by mu ani nepřišli jinak na mysl. Mozek, respektive lidské podvědomí, je zrádce.

1 7
možnosti
SS

To vy sam, souruhu ex-uciteli?

5 0
možnosti
JA

Jestliže má zloděj právo se odvolat k soudu vyšší instance (a má šanci tam se svým odvoláním uspět), musí mít stejné právo i prokurátor.

5 0
možnosti
Foto

pozor, žádný soud nevynesl, pokud máte na mysli kauzu Ráth, verdikt, že odposlechy byly nezákonné.

6 0
možnosti