Diskuse

Hrejte fair play, - aneb "perné dny" politiků!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

Souhrn v odpovědi. Samozřejmě, že máme na politiku různé názory, ale přece jenom pod pojmem "právní stát" musíme ctít nevinu člověka do rozsudku. Ačkoliv já jsem napsal, že by stačila i výslechová vazba, ale ani ta neproběhla tak nevím o čem je řeč. Nařčení a pomluvy jsou pro mnohé lidi zábavné pokut se jich nějaká taková situace osobně nedotkne. To potom již taková "sranda" není. A že politika není práce, ale lukrativní koníček k čemuž jednotlivcům dopomáhají volby na tom si trvám! I v demokratickém státě platí vévoda a poddaný, někdy však "vévodovi" čas v jeho působení "vyprší" a je nahrazen jiným. To je ten zásadní rozdíl oproti třeba feudálnímu řádu.

0 0
možnosti
MB

Obecně vzato, nepovažuji za správnou tezi, že politika je špinavá. Jde o službu - veřejnosti. Zedník, oligarcha, lékař, komunista - antikomunista ..., ti všichni jsou občané, tedy mohou kandidovat. Jakmile jsou zvoleni - prakticky udělali totéž, jako by se svlékli do naha na Václaváku. Ztráta soukromí, pracovní doby, dříve-či později někomu budou vadit. Pak asi dobré, mít čistou minulost. Vážím si pak starosty v obci 600 obyvatel, nemá aparát ani mzdu, koná ...Potom opravdu nechápu přijatelnost zcela obrácenou, kdy A.Babiš ovládne MF - evidentně bobtná dotacemi + pak je dobré držet ministerstvo spravednosti a zdržovat vyšetřování s obviněním. K tomu ovlivňovat veřejné mínění tiskem + k tomu všemu si založit Sektu podpory. (Stanovy ANO). Pak se ten obraz, očekávaně začne drolit - tedy snahy o záplatování. Osobně, přímou volbu prezidenta + (systém proti systému) + umožnění MEGA STŘETU ZÁJMÚ ministra financí - považuji za jeden z největších omylů od r. 1989. Kdyby A.Babiš, byl zmiňovaným starostou v zapadné vísce - tak bych se mu i uklonil a uznal, že je zde opravdu člověk, který dokazuje, že jeho politika smyl má ! A čistí se tak, i od své minulosti .... :-)

5 1
možnosti
AK

Myslím si, že autor má pravdu v tom, že bohatý člověk není totéž co oligarcha.

A stejně tak soudím, že nikdo není vinen, dokud mu vina u soudu nebyla prokázána. Za naprostý nesmysl považuji, aby vinu posuzovala poslanecká sněmovna a ne soud. Ve smyslu tehdejších i současných zákonů je Babiš bez viny, tak nechápu, jaké daňové úniky chce ČSSD pořád vyšetřovat, když se Babiš žádných nedopustil.

To, že musíme to řepkové svinstvo do nafty a benzínu přidávat není výmysl Babiše, ale EU. Můžeme to zatrhnout Babišovi, ale pak to stejně budeme platit někomu jinému a ne že ty peníze ušetříme.

Že by mně osobně byl Babiš nějak zvlášť sympatický, to nemohu říct, ale popuzuje mne to neustálé a nesportovní okopávání jeho kotníků, ve kterém exceluje Kalousek a Sobotka.

A co se jeho jako ministra financí týče, klidně si ho v téhle funkci dovedu představit i nadále.

Nebo to řeknu jinak - měli jsme horší...

1 5
možnosti
Foto

,,Hrejte fair play, - aneb "perné dny" politiků!"

,, ... použité hrubé výrazy zasahují do osobnostních práv natolik, že pouhá omluva není dostačující satisfakcí. Tolik odkaz na českou i evropskou judikaturu, podle které nemůže být cílem kritiky zesměšnění, urážka nebo pomluva."!! Tolik ,,obecně" O JAKÉMKOLI NAŘČENÍ, OBVINĚNÍ, ATP.;-)

1 0
možnosti
LJ

Čekat s odvoláním či odstoupením politika až do doby, kdy bude soudem právoplatně odsouzen, znamená, že bude ve funkci nejméně dva další roky, to je tak doba vyšetřování a soudního projednávání u běžných případů. U složitějších případů nebo u případů, které vezmou do rukou šikovní advokáti je to mnohem déle. Většina politiků by tedy zůstávala ve funkci do konce funkčního období.

2 0
možnosti
NM

...a kdo si myslíte,že ty slátaniny a zkomoleniny asi vypracoval družstevníci nebo dělníci z ČKD ?omyl naši politici a udělali to tak že se na ně nemůže v případě průseru...tak ať nenaříkají...je to špína!!!!

2 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s Vámi.

To extempóre jsem sice pojala jinak

http://krehotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=602427

ale máte v mnohém pravdu.

1 0
možnosti