Diskuse

Osvobození 1945. Jiné Rusko. Část II.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

Já vím, máme zde ti z nás, co zde do blogu něco napíšemerozdílné názory na průběh událostí, které v životě zaznamenáte, nebo námvstoupí do cesty. A to je právě to člověčí, důležité je, mít na průběh třebapolitických událostí svůj názor, a pokud je to možné založený na faktech! Vhistorických událostech zvlášť.

Třeba smlouva uzavřená mezi Ribbentropem a Molotovem 23. 8.1939 je z ideologických důvodů, stále předkládána veřejnosti jako smlouva“proradná” a kromě ní již nic! Ale než tato byla podepsána, mohly předtímvzniknout mezi Sovětským svazem, Anglií a hlavně Francií smlouvy jiné.Dokumenty o tom jaká jednání předcházela mezi těmito státy, než získal platnost“dokument Ribbentrop “Stalin” lze dohledat, ale musí pro to něco člověk“udělat” a třeba si vyhledat. Není všechno černé a bílé, ale propropagandistické ovlivnění mysli, přijímá člověk většinou to dostupně snadnějšíco je mu ke “konzumaci” předloženo! Hned v zákrytu za účelovou propagandou sečlověka řídí svými již danými sympatiemi k někomu a naopak averzí proti někomu!Nu a je třeba i “dobově” myslet, přece Západ počítal s tím, že Hitler zaútočína SSSR, jak deklaroval v jeho knize Mein Kampf. A měl tenkrát před válkouněkterý stát komunistické Rusko v lásce, směle můžu říci - žádný! Pak ale došlok překvapení no jo stane se!

Bylo to pro mne těžké téma opět jsem si “naběhl” ale psanímě vždy bavilo, budu blogařit dál, ale o současných “blbostech” nad nimi člověknemusí tak přemýšlet jenom si tak budu psát své názory ať má “ karma “ výsledekjakékoliv. I ta moje fotka selfie není nic moc co? Ale témat je habaděj a slovase budou jen sypat.

Všem diskutujícím za vstupy do mého téma zase s těmi svýminázory na obsah mého článku děkuji. Některé příspěvky daly i nějakou práci svyhledáváním faktů - vážím si jich. Četl jsem všechny, některé byly i v můjprospěch - též děkuji!

3 0
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, co předcházelo paktu Ribentrop-Molotov. Stalin se neustále snažil uzavřít smlouvu s Velkou Británií proti Hitlerovi. Jenže Britové neustále kličkovali, na Stalinovy nabídky reagovali mlčením a snažili se Hitlera obrátit proti Stalinovi.

Stalinovi v podstatě nic jiného nezbylo, že uzavřít pakt Molotov-Ribentrop.

A jak ukázala budoucnost, bylo to od Stalina velice prozíravé, protože obsazení části Polka, Pobaltí i finska se ukázalo pro průběh II.světové války jako rozhodující. Hitlerova vojska dobýváním těchto území ztratila čas, který způsobil krach Hitlerovy bleskové války proti SSSR.

Jen taková perlička. Ještě koncem května 1941, když byla na hranicích se SSSR soustředěna obrovská armáda, tak Hitler poslal Stalinovi dopis, že tato vojska nejsou namířena proti SSSR, ale proti Balkánu a že mu dává čestné slovo, že nenapadne SSSR a ať nereaguje ani na případné provokace, pokud by některá německá vojska vyvolala pohraniční koflikty se SSSR.

1 0
možnosti
JR

J51a89r65a 50R31a92n53k

30. 4. 2017 1:25

...."jine Rusko" ?

Bude vzdy stejne, rozpinave a snazit se opet do sveho naruci dostat ty odpadliky;-)

5 3
možnosti
Foto

Výborně napsáno.

Karma R^

3 4
možnosti
Foto

Česko už na mapě světa pomalu končí, je to logický důsledek politiky darebáků, kteří se střídají ve vrcholných funkcích od prosince 1989. Rusko z mapy nevymažou, nás ano. Bohužel Rv

2 7
možnosti
AR

Nechejme se překvapit Putinem, zda už v příštím roce nebude opět kandidovat na prezidenta. Zatím mám dojem, že má touhu být ruským "generalissimem". Má smůlu a občané RF také, že ve skutečně demokratickém systému nežili.

5 1
možnosti
JS

J71a58n 85S18e37m47i32k

29. 4. 2017 19:01

k jelcinovi: on se potykal se zhorucenym sovetskym systemem. rozvrat zdedil .

i u nas jsme mela "divoka 90. leta", celkem v takovem prelomu nevyhnutelne. V rusku to bylo jen v "ruskych rozmerech" a take to bylo hlubsi tim ze u nas byl "jenom" 40 let komunismus+6 let okupace cemuz predchazela standardmi ekonomika a demokracie na coz si nekteri lide jeste pamatovali. V Rusku 70 let komunismu a pred tim....feudalismus

k Putinovi: on nastoupil uz v dobe kdy se po "divokem obdobi" zacala ekonomika stabilizovat (kdyz bereme i 1. rok vlady Putina za posledni rok "jelcinovi ery", tak posledni 3 roky jelcinovy ery byl ekonomicky rust 6-9%!!).

Putin mel take stesti ze s jeho nastupem zacalo 12-ti lete obdobi silneho rustu cen surovin..... prumerne Putin prodaval ruskou ropu za trojnasobek az ctyrnasobek ceny za Jelcina. (i ted po dramatickem propadu cen ropy po 2014 porad prodava ropu za DVOJNASOBEK co Jelcin)

To vsechno definovalo proc byla za Putina ekonomika ruska v ,mnohem lepsim stavu nez za jelcina.

A ted: co udelal Putin s temi doslova tisicovkami miliard dolaru co utrzil nad to co za stejnou dobu utrzil Jelcin? prozral to, nechal rozkrast sve kamarady. takze rusko dnes je rusko stejne zavisle na exportu surovin jako za jelcina

8 3
možnosti
Foto

Omyl. Vývoj se nezastavil. Ovšem mnohé šlo i do sil. složek a stát. aparátu. Muselo, aby byl vůbec systém udržen při moci a v chodu. O odlivu kapitálu ani nemluvě. Dnes je mnohé provázáno i s nadnár. kapitálem, bez ohledu i na tzv. sankce.

2 0
možnosti
MB

Uplynulo již 72 let od konce války - vše je známé ... Pak je možno vidět dvojí vývoj. Nám blízké Rakousko, Německo s 2x prohranou válkou - Závidíme jim životní úroveň , sociální vymoženosti ... Rusko je předurčeno k blahobytu, mají doslova vše + jsou vítězové ! Nefunguje to, jejich mzdy jsou podobné našim důchodům ... Ti lidé se ale nebouří, nějaký minipokrok se tam koná, V.Putin je veleben. Jiná mentaliza, přeskakování dějin - feudalismus - socialismus. V nadsázce, bez ideologie - Pro běžného Němce, mu 2 světová válka, způsobila menší škody, než-li pro Rusa to budování reálného socialismu ! Pokud nikoho nepadají - Je to jejich volba, já říkám šílené ! ... :-)

9 0
možnosti
MM

Systém správy věcí veřejných v Hitlerově Německu se jmenoval národní socialismus, což je pojem, který poprvé použil náš národní socialista Václav Klofáč.

Ideologii fašismu, tedy korporativismu (odbory postavené na stát), vytvořil a uvedl jako správu věcí veřejných do provozu v Itálii Mussolini. Oproti národnímu socialismu nebyla postavena na rasovém principu a ve značné míře existuje dodnes zejména v Rakousku, ale i v ČR, viz tripartita, či Česká lékařská komora.

2 0
možnosti

Člověče, vy jste totálně na hlavu. Oslavovat diktátory, může pouze zvrhlý člověk.

15 5
možnosti
ZS

Kde oslavuje diktátory

5 0
možnosti