Diskuse

Podzimní volby - ANO 2012 ukazuje, že na výhru má!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Já to tedy vidím trochu jinak :

1. Čapí hnízdo - nic protizákonného, ale nemorální. Faktem je, že nebyl jediný.

2. Zdanění korunových dluhopisů - bylo v zákoně již od roku 1993, určitě tedy nebylo dílem Kalouska

3. Dluhopisy Agrofertu - Agrofert nebyl jediný, kdo tuto možnost využil a to bych Babišovi ani neměl za zlé. Problém mám s tím, že to byl manévr na vyhnutí se daním a to od člověka, který si postavil politickou kariéru na hesle "daně se musí vybírat". Úroková sazba dluhopisů byla o dost vyšší, než za kolik se dal pořídit bankovní úvěr. Vlastní zdroje na to asi měl - do toho auditu/neauditu není sice vidět, ale na druhou stranu nevěřím, že transakce byla fiktivní.

4. ProFrost - v době prodeje byla firma oceněna na téměř 700 mil. Kč. Přitom měla vlastní kapitál 2 mil. Kč, tržby cca 350 mil. Kč a čistý zisk cca 40 mil. Kč. Jsem si docela jistý, že pokud by se transakce uskutečnila mezi nezávislými osobami, ocenění by bylo zhruba poloviční. V roce 2015 byly tržby 450 mil. Kč a čistý zisk 80 mil. Kč, tj. ani dnes ještě firma nedosahuje hodnoty ocenění z roku 2010. Cena 20% podílu pro management se zdá v pořádku (inu, je to transakce mezi nezávislými osobami)..

5. Je pravda, že se státní finance vyvíjí opticky docela dobře. Vyvíjely by se ale úplně stejně, kdyby na minfin se kdokoliv jiný nebo třeba Mickeymouse. Snížení státního dluhu bylo možné pouze díky projektu Státní pokladna, který startoval již v roce 2008 a připravoval se hlavně za ministrování Kalouska. Dokončen v roce 2012.

6. Lepší výběr daní - spíš jde o vyšší výběr daní způsobený ekonomickým růstem než aktivitami AB. Kontrolní hlášení nepřineslo nic, což lidi znalé věci ani nepřekvapuje. U EET těžko říci, pozitivní efekt nebyl zatím doložen. Co je však zřejmé je, že AB při prezentacích svých úspěchů lže jako když tiskne. Hlásí nárůst tržeb v restauracích v době, kdy žádná data ani mít nemůže, chlubí se růstem výběru DPH ve výši, která odpovídá vývoji ekonomiky.

1 0
možnosti
IH

Samozřejmě, že někteří nesouhlasíte ale já panu Babišovi věřím. Rozhodně bych nic ve sněmovně nevysvětloval o žádné vysvětlení jeho oponenti nestojí! Pouze škodolibě glosují, žádný osobně nepodniká tak o podnikovém účetnictví nic neví, není to až tak jednoduchá věc. Účetní musí být velmi znalé aby nepřehlédly žádnou vyhlášku, vládní nařízení aby neudělaly chybu! Která by se samozřejmě přičítala panu Babišovi. Žádný podnikatel většího podniku se neobejde bez účetních. A chyby v účetnictví teď udělalo i Ministerstvo zahraničí ČR jak je ve zprávách sdělováno! Ale určitě ne ministr ten za účetní operace zodpovědný není. To jenom k dokreslení nejde o stejnou situaci v případě pana Babiše by to bylo jinak. AGROFERT jak jsem v článku napsal je zcela určitě v hledáčku institucí vyhledávající trestnou činnost, jistě se musí zabývat mimo oficiálních současných trestních oznámení i mnoha anonymními a může očekávat další podání! Platby právníkům ho jistě stojí nemalé peníze nu ale miliardář i ten však nerad zbytečně mrhá penězi. Pan Babiš si je jistě těchto skutečností vědom a kdyby si nebyl sám sebou jistý tak by se z politiky stáhl. Je to odvážný muž a něco dokázal, ostatní tedy ve většině v parlamentu používají pouze svá ústa před mikrofony. Přeji mu, aby jeho účetní účetním může být též muž chyby nedělali. To je celé a já pevně věřím, že volby s přehledem vyhraje. Schopní lidé jenom a pouze ti do struktur přímého řízení státu patří!

0 2
možnosti
Foto

pan Babiš toho zase tolik nedokázal. Žádné podniky nevybudoval, pouze je za nejasných okolností nabyl.

A ty okolnosti vysvětlovat nechce.

3 0
možnosti
ZJ

Spousta jiných podnikatelů podniká obdobným způsobem jako pan Babiš. Ale ty nikdo neočerňuje, proto s článkem naprosto souhlasím. P.S. proč ti poctiví , kteří ho kritizují neukáží svoje příjmy jako pan Babiš.

0 1
možnosti
Foto

ale nejsou strážci státní kasy

1 0
možnosti
AR

Ukazuje se postupně, že nová politická seskupení typu VV pana Bárty v čele, Úsvitu a nyní SPD s T. Okamurou v čele nebo teď ANO s ministrem Babišem, jeví se jako podnikatelské záměry k využití politiky pro podnikatelské zisky. Pro mnohé vypadá A. Babiš jako Mesiáš oproti v politice zaběhnutým politikům. Ale je vidět, že jim není, protože nedokázal zatím klidně vysvětlit řadu nesrovnalostí z jeho podnikání. A to je chyba.

3 1
možnosti
MK

Pan Babiš postavil Čapí hnízdo za dotační peníze určené pro malé podnikatele, které ukradl. Pan Babiš koupil korunové dluhopisy za peníze, jejichž nabytí v plném rozsahu nedoložil. Jedná se podle Vás o útok, když na tyto skutečnosti upozorním?

Morální profil pana Babiše nejlépe ukazují právě ty korunové dluhopisy. Vlajkovou lodí jeho progamu byl boj za lepší výběr daní. Měl tedy tyto dluhopisy zrušit již v prvním půlroce své vlády. On je však namísto toho více než tři roky využíval ke svému obohacení a ve chvíli, kdy byl přistižen, křičí "Já nic, za to může Kalousek". Co více dodat?

3 1
možnosti
MB

V naprosté úctě k Vašemu věku - jsem obsahem sdělovaného udiven ! Útok si představuji tak, že mne pokojného, někdo bezdůvodně přepadne ... Pokud budu osobou - dobrovolně veřejnou, asi budu zkoumán ! Nějakou dobu sice se mi sice pohodlně žije v masce dobromila - pak to začne oprýskávat. Budu tedy reagovat popudlivě, sám dám podněty soubory odporujících si čísel, neustále budu vše dementovat a zaklínat se Kalouskem. Opět, nějakou dobu, mi to půjde - setrvačností to ještě popojede. ! Obhajujete člověka, který shrábl 50 milionů , aby tak dokonce okradl vlastní děti + rozvoj malého ,českého kapitálu, je to v hnízdě. Mohl jste mít větší důchod - ten nechcete ..., cestou odevzdaných daní do rozpočtu - tam nejsou, byly sníženy účetními operacemi. Pokoušíte se dokonce srovnávat Baťu s akvizičníkem, který ve svých firmách pro své zaměstnance nemá žádné masivní - sociální programy. Proč to děláte !? ... :-)

6 4
možnosti
ZJ

Ve své věku by jste už mohl mít rozum. A nevěřit každé pohádce o tom, že všici kradnú.

To raději věřte letákům z Lídlu.

13 3
možnosti
Foto

Útoky na pana Babiše jsou zcela oprávněné. Je to osoba z nomenklaturní komunistické rodiny, který svůj majetek zéskal pomocí tajemné firmy O.F.I. ( Ost Finanz und Investion) která mu poskytla peníze na podvodné ovládnutí Agrofertu. V roce 2011 poskytuje ČSSD sponzorský dar kolem jednoho milionu korun a ČSSD mu umožní získat firmu Unipetrol, byť za nějBabiš nabídl o tři miliardy méně než britský uchazeč Rotch Energy. Po roce Babiš Unipetrol vrací státu a dojedná s ČSSD, že jej získá polská firma PKN Orlen, která z něj nabídla o čtyři miliardy méně než jiné zájemci. Za tento kšeft Babiš od PK Orlen obdrží 2, 7 milirady korun. Obdobným způsobem Babiš ovládne Lovosickou chemičku.. Pomocí tajemné společnost Agrobohemie jejíž pomocí získá Babiš zkrachovalý holding Aliachem. V roce 2002 tajemná společnost O.F.I prodává svůj podíl Afrofertu společnosti Ameropa. To je jenom kapka o tom, co je Babiš.

14 3
možnosti
JJ

Senzační článek.Doufám,že nás takto uvažuje co nejvíc.[>-]

4 12
možnosti
Foto

Dobrý článek. Abychom mohli mít dobrou sociální politiku, musíme na to vydělat. Vydělat mohou jen lidé, kteří to umí, to jest podnikatelé. Nikdy nebudeme bohatý stát, když jej povedou podržtaškové, kteří v životě neudělali za korunu práce.

10 1
možnosti
Foto

Kam nás asi zavede podvodník s fašistickými sklony ?

9 3
možnosti